Viata cu boala Parkinson

Din experienta celor cu... experienta

Re: Viata cu boala Parkinson

Postby danfarcas » Thu Nov 27, 2014 7:46 am

Bună dimineața
În filmul Închisoarea Îngerilor, atât de drag mie, (cred că l-am văzut de vreo 8 ori și mă surprinde în mod plăcut întotdeauna), Morgan Freeman afirmă la un moment dat: “Speranţa e un lucru periculos. Speranţa poate înnebuni un om”. În replică, după ce a evadat, Tim Robbins într-o scrisoare îi spune: “Aminteşte-ţi Red, speranţa e un lucru bun, poate cel mai bun dintre toate, iar un lucru bun nu moare niciodată.” Aș putea spune că SPERANȚA reflectă incertitudinea, nu ești sigur că ceva bun se va întâmpla. Îți dorești să se întâmple dar nu ai certitudinea.
Mai presus de speranță este CREDINȚA că ceva bun se poate întâmpla și chiar mai mult nu numai că se poate ci chiar că se va întâmpla. Credința este cea care mută munții din loc, ea reflectă concretul, chiar mai mult, certitudinea înfăptuirii. A crede în ceva, nu ma refer la aspectul religios al conceptului, a avea credința că se va înfăptui, face ca gândurile tale să se transforme în obiective, și chiar mai mult să îți transformi obiectivele în realitate; te aduce mai aproape de: sunt pe cale să fac asta, de... ACEST LUCRU SE VA ÎNTÂMPLA.
Cu alte cuvinte CREDINȚA este cea care generează actiune, când avem credință suntem dispuși să facem ceva. Credința înseamna că gandul tau este că se va întâmpla, că ești aproape de adevăr, ea generează convingerea fermă că esti pe drumul cel bun.
Credința este o sursă de putere și energie pentru fiecare celulă și țesut din corpul nostru, ea face posibilă găsirea de soluții în cele mai întortocheate și întunecate locuri sau situații în care ne aflam.
Dacă ne punem întrebarea: CRED CĂ ACEST LUCRU SE POATE ÎNTÂMPLA? Raspunsul trebuie să fie (și mai corect RASPUNSUL ESTE): SE ÎNTÂMPLĂ TOT CE ÎMI DORESC CU ADEVARAT ÎN VIATA MEA.
Și pentru că, după cum spuneam ieri: suntem niște hoți de cuvinte, îmi permit să îl citez pe Wayne Dyer, care afirmă: “vei avea parte de un lucru, atunci când vei crede în el.”
Când ai credință simți cum te umpli cu energie pozitivă, te simți invadat de lumină și căldură. ÎNDOIALA este întunecată și înfricoșătoare, vorba celebrului Jim Morrison “I’m sick of doubt” sau “sunt schârbit de îndoială (de neâncredere)”.
Orice om are credințe, cea mai evidentă este credința că vom muri. Nu te focusa pe lucrurile care se vor întâmpla independent de tine, concentrează-te pe ceea ce îți dorești cu adevărat bun în viată ta.
Și pentru că gândurile noastre ne determină viitorul, trebuie să fii convins că lucrul acela… se va întâmpla. Ai credința asta și păstrează-ți credința. ÎNTOTDEAUNA. Și nu uită că atunci când dorești ceva cu adevărat, te ROGI ca lucrul acela să se întâmple, te rogi pentru ce vrei și te rogi pentru ceea ce îți dorești… CU ADEVĂRAT PENTRU TINE și nu disperi dacă nu vine atât de repede precum ți-ai dori, pentru că a avea credință, înseamnă a persevera și mai ales a nu te gândi nici măcar o clipă că A FOST O VREME CÂND CREDEAM CĂ… DECI NU LĂSA LOC ÎNDOIELII și fă credința parte integrantă a celulelor tale, pentru că poți oricând să ajungi în vârf.
Este cadoul pe care ți-l poți face.
Stă în puterea ta să ți-l oferi.

Al dvs ...acelasi Dan Farcas
danfarcas
 
Posts: 28
Joined: Sun Nov 23, 2014 9:10 am
A multumit: 1 time
A primit multumiri: 69 ori

Re: Viata cu boala Parkinson

Postby danfarcas » Thu Nov 27, 2014 7:48 am

Bună dimineața prieteni dragi
Se spune despre mine că aș fi “cardiologul care a înfrant boala Parkinson” sau “medicul care a învins boala Parkinson”. Nu am înfrânt nimic, nu este o compețitie, nu este vorba despre vreo luptă în care “sabia lui Dan Farcaș e mai lungă decât sabia bolii”. Vă spuneam cândva că a fost nevoie de aproape 25 ani, ca să învăt, că cea mai mare biruintă împotriva bolii, este însăși ACCEPTAREA ei.
Tocmai de aceea mi-am propus să vă spun câteva cuvinte despre ACCEPTARE, pentru că nu spune nimeni că este ușor de acceptat o boală cu tot ce înseamnă ea (tratamente medicale, stil de viață schimbat) însă este foarte important să ne trăim viața până la final, să nu ne lăsăm învinși.
Deepak Chopra spunea “Lucrurile trebuie acceptate aşa cum sunt, nu aşa cum am dori noi să fie în momentul prezent. Este foarte important să înţelegem acest principiu. Noi putem dori ca lucrurile să stea altfel în viitor, dar în acest moment trebuie să le acceptăm aşa cum sunt.”
Mulți oameni duc o viață redusă și fără eficacitate pentru că nu s-au acceptat niciodata pe ei înșisi, cu limitele și calitățile lor. Ești limitat în tine, în jurul tău și te gândești adesea: dacă aș fi sănătos, aș face, dacă aș avea …aș face, dacă, dacă, dacă…. Filozoful Michel Quoist spunea “atat timp cat nu vei fi acceptat cu adevarat limitele tale, nu vei putea construi nimic solid, căci îti petreci timpul dorind instrumentele care sunt în mâna celorlalți, fără să îți dai seama că le posezi deja, diferite, dar la fel de valabile. Nu le mai privi pe cele ale celorlalți, privește-le pe ale tale, ia-le și lucrează.”
A te accepta nu este sinonim cu a te resemna cum mulți au tendința să creadă. Resemnarea este de fapt renunțare sau capitulare în fața momentului prezent, înseamnă a nu mai încerca să înțelegi încotro te îndrepți și ceea ce este de făcut, acceptarea în schimb îți va aduce liniștea, îți va înlatura starea de tensiune, îți va aduce confirmarea faptului că circumstanțele se schimbă în bine.
Ne place sau nu să recunoaștem, toți suntem “hoți de cuvinte”, unele ne plac, ne impresionează ne creeaza senzații, ne inspiră să creem, ne place să ne folosim de citatele pline de înțelepciune care știm că pot schimba în bine viată unui om. Cel mai des decupăm cuvintele din diverse surse mai mult sau mai puțin cunoscute și le folosim spre a ne face cunoscuți, spre a ne exprima trăirile, emoțiile, dorințele sau …chiar mai mult, spre a ne creea o masca, aparent impenetrabilă care să ne ascundă frustrările, refulările și alte trăiri pe care am vrea să le aruncăm la gunoi, să le desprindem de noi. Mereu îmi spun: există un singur Dan, cu care ești împreună 24 ore din 24, în prezent nu există altul, și nici nu e nevoie să fie altul. Nu știu de cât timp aș avea nevoie să mă acomodez cu un alt Dan Fărcaș. Așa că … ACCEPTAREA ESTE ÎN NOI, pentru că nu sunt nici mai mult, nici mai puțin valoros decât oricine altcineva, indiferent de punctele tari sau slabe pe care le am.
Nu pot încheia fără să citez din marele Osho, pentru că vă spuneam că nu suntem decât niște..hoți de cuvinte. “Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient.”
Rămân același…Dan
danfarcas
 
Posts: 28
Joined: Sun Nov 23, 2014 9:10 am
A multumit: 1 time
A primit multumiri: 69 ori

Re: Viata cu boala Parkinson

Postby AnaPetre » Thu Nov 27, 2014 9:08 am

D-le Farcas
cu propriile-mi cuvinte, va spun sincer ca Parkinson (asa a fost sa fie), mi-a scos in cale oamenii de cea mai buna calitate (The Finest).Din acest punct de vedere, nu pot decat sa-i multumesc.Am ales din prima clipa sa am incredere in ei.
cu respect
AnaPetre
 
Posts: 95
Joined: Sun Aug 10, 2014 7:51 am
A multumit: 66 ori
A primit multumiri: 95 ori

Carte „VIRTUTI ADORMITE”

Postby danfarcas » Wed Nov 18, 2015 7:09 am

Va anunt cu bucurie ca am lansat oficial cartea ”Virtuti Adormite”, caare de fapt este metoda care trebuie aplicata pentru o convietuire fericita cu boala Parkinson. Cartea este si povestea evolutiei mele.

Cartea se poate comanda prin mail la clubulparkinsonnmures@gmail.com lasând adresa dvs, datele dee contact si nr de telefon, la pretul de 35 Ron + cheltuielile de transport

Va multumesc,

Dan Farcas
danfarcas
 
Posts: 28
Joined: Sun Nov 23, 2014 9:10 am
A multumit: 1 time
A primit multumiri: 69 ori

Previous

Return to Evolutia bolii

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron