Stimulare cerebrala profunda (DBS)

Stimulare cerebrala profunda, pompa cu gel duodopa

Stimulare cerebrala profunda (DBS)

Postby admina » Wed Jul 09, 2014 5:44 am

Port cu mine, permanent :D , in "buzunarul" de la piept, un stimulator inca din 2010 (ce repede trece timpul!). Amanunte despre operatie am dat pe site-ul http://www.boala-parkinson.ro. Eu unul sunt foarte multumit ca am facut aceasta interventie fara de care nu stiu in ce stare as fi fost acum. Astept intrebari sau alte opinii pe acest forum sau prin e-mail.

Adrian RADU
admina
Site Admin
 
Posts: 51
Joined: Mon Jul 07, 2014 10:28 pm
A multumit: 41 ori
A primit multumiri: 35 ori

Re: Stimulare cerebrala profunda (DBS)

Postby adrian » Mon Feb 02, 2015 9:59 pm

Ce repede trece timpul! Sunt patru ani și oleacă de la implant și se apropie termenul să schimb „bateria”. De fapt se înlocuiește întregul stimulator, mai puțin cei doi electrozi. Dacă tot trebuie să o fac, m-am documentat puțin:
Actual, disponibile în România sunt două modele de stimulatoare:
1. ACTIVA PC - asemănător cu cel pe care îl am acum, bateria ține tot 3-5 ani în funcție de consum, dar mai perfecționat și cu câteva facilități în plus
2. ACTIVA RC - aista-i reîncărcabil și mai deștept, dar trebuie încărcat zilnic cca. 20 minute sau săptămânal 2 ore la alegere, costă cu mult mai mult și bateria tine 9 ani fix după care și ăsta trebuie schimbat.

Pentru mai multe amănunte răscoliți: http://www.medtronic.com/patients/parki ... /index.htm
Pentru Medtronic distribuitor în România este SILVA TRADE.

Pentru că sunt din fire foarte comod, cred că îl voi prefera pe primul, nu mă văd eu stând în fiecare zi la încărcat ca în „Eu, robotul”!
Dacă are cineva date în plus sau detalii, îl rog să le transmită. Mi-ar fi foarte utile.
adrian
 
Posts: 120
Joined: Mon Jul 07, 2014 11:09 pm
A multumit: 193 ori
A primit multumiri: 80 ori

Re: Stimulare cerebrala profunda (DBS)

Postby AnaPetre » Fri Feb 06, 2015 2:00 pm

:) :)
antontang_003.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
AnaPetre
 
Posts: 95
Joined: Sun Aug 10, 2014 7:51 am
A multumit: 66 ori
A primit multumiri: 95 ori

Implant high-tech (nu este DBS)

Postby adrian » Fri Apr 03, 2015 11:48 pm

Un implant high-tech, creat de cercetatorii din Marea Britanie, ar putea opri evolutia maladiei Parkinson.
Este vorba despre o serie de tuburi speciale, care sunt deja testate si prin intermediul carora medicii pot alimenta cu proteine celulele afectate de boala.
Tom este unul dintre cei sase britanici care testeaza implantul. In urma cu opt ani a aflat ca are maladia Parkinson si, speranta la o viata normala, l-a facut sa accepte imediat ajutorul medicilor.
"Sper ca tratamentul va da roade. Daca nu va opri evolutia bolii, macar sa ma ajute sa duc o viata activa pentru mai mult timp", spune Tom.
Implantul este compus din patru tuburi, care sunt introduse adanc in creier, in zona responsabila cu miscarea, afectata de boala.
Ele sunt legate de un alt tub, deschis la exterior. Prin intermediul acestuia, medicii pot insera in creier proteine, menite sa tina in viata celulele cerebrale afectate de maladia Parkinson.
Tratamentul este aplicat o data pe luna.
"Daca aceasta tehnologie se dovedeste a fi sigura, atunci ea ar putea fi folosita si in cazul altor boli neurologice, chiar al unor tumori pe creier", a spus un cercetator.
Totusi...
"Acesta nu este un tratament care poate fi recomandat oricui. Va functiona, cel mai probabil, in cazul pacientilor tineri, in cazurile in care boala este la stadiu incipient", a spus un expert in neurologie.
Tratamentul urmeaza sa fie testat pe alti 36 de pacienti. Daca va da roade el ar putea ajunge in spitale in minimum cinci ani.
PROTV
adrian
 
Posts: 120
Joined: Mon Jul 07, 2014 11:09 pm
A multumit: 193 ori
A primit multumiri: 80 ori

Re: Stimulare cerebrala profunda (DBS)

Postby gicu_sahaidac » Fri Jun 17, 2016 1:30 pm

Buna ziua,
Sint o persoana din Iasi diagnosticata cu B Parkinson de circa 9 ani.In prezent am 52 de ani si sint inca o persoana activa,lucrez.Ma intereseza sa-mi suneti,va rog, care au fost schimbarile majore care au survenit in viata dvs dupa ce ati efectuat operatia de DBS?Care au fost principalele imbunatatiri ?
Va intreb acest lucru deoarece si eu sint interesat sa fac aceasta operatie.
Si mai am o intrebare.Operatia in sine am inteles cit costa.Dar cit costa schimbarea bateriei?Am inteles ca se face la 3-5 ani de la instalarea stimulatorului .
Cu multumiri,
Gicu S.
gicu_sahaidac
 
Posts: 1
Joined: Fri Jun 10, 2016 11:21 am
A multumit: 0 time
A primit multumiri: 0 time

Re: Stimulare cerebrala profunda (DBS)

Postby adrian » Sun Jul 17, 2016 11:15 pm

Bună seara,
Îmi cer scuze că am răspuns până acum, am vrut să fac un răspuns mai amplu. Nu am reușit. Acum vara, este atâta treabă în grădină, iar la servici este (și va mai fi) mult de lucru. În schimb, ceasul nostru biologic le cam rămâne în urmă și în felul acesta zilele parcă nu mai au 24 ore ci mult mai puțin.
Beneficii
Să nu se aștepte nimeni ca după operație să fie „ca nou”. Principalul efect: tremuratul. În felul acesta scade foarte mult doza de dopamină și în felul acesta dispar acele efecte secundare - diskineziile. Înainte de operație nu putea să mai stea nimeni pe lângă mine datorită acestor mișcări necontrolate. Pentru alte simptome cum ar fi mersul târșit nu a avut nici-un efect, cel puțin în cazul meu.
Bateria
Chestia cu „bateria” este doar o vorbă. De fapt se schimbă TOT stimulatorul de la piept. Din fericire „instalația” rămâne, așa că nu este necesară o nouă „decopertare” și costă, materialul (fără manoperă) cât a costat și prima oară, minus electrozii.
Pentru detalii, sunați-mă!
adrian
 
Posts: 120
Joined: Mon Jul 07, 2014 11:09 pm
A multumit: 193 ori
A primit multumiri: 80 ori

Cost operație DBS

Postby adrian » Tue Mar 21, 2017 9:22 pm

Foarte des mi se pune întrebarea „Cât costă operația DBS cu medici cu tot?”

Răspuns:
În mod normal operațiile DBS (internarea, operația și aparatul) sunt gratuite, cheltuielile fiind suportate de casa de asigurări de sănătate, în funcție de buget.

În străinătate:

In addition to medical treatment, deep brain stimulation has become an alternative therapeutic option in advanced Parkinson's disease. High initial costs of surgery have to be weighted against long-term gains in health-related quality of life. The objective of this study was to assess the cost-effectiveness of deep brain stimulation compared with long-term medical treatment. We performed a cost-utility analysis using a lifetime Markov model for Parkinson's disease. Health utilities were evaluated using the EQ-5D generic health status measure. Data on effectiveness and adverse events were obtained from clinical studies, published reports, or meta-analyses. Costs were assessed from the German health care provider perspective. Both were discounted at 3% per year. Key assumptions affecting costs and health status were investigated using one-way and two-way sensitivity analyses. The lifetime incremental cost-utility ratio for deep brain stimulation was €6700 per quality-adjusted life year (QALY) and €9800 and €2500 per United Parkinson's Disease Rating Scale part II (motor experiences of daily living) and part III (motor examination) score point gained, respectively. Deep brain stimulation costs were mainly driven by the cost of surgery and of battery exchange. Health status was improved and motor complications were reduced by DBS. Sensitivity analysis revealed that battery life time was the most influential parameter, with the incremental cost-utility ratio ranging from €20,000 per QALY to deep brain stimulation dominating medical treatment. Deep brain stimulation can be considered cost-effective, offering a value-for-money profile comparable to other well accepted health care technologies. Our data support adopting and reimbursing deep brain stimulation within the German health care system.
Copyright © 2013 Movement Disorder Society.
adrian
 
Posts: 120
Joined: Mon Jul 07, 2014 11:09 pm
A multumit: 193 ori
A primit multumiri: 80 ori


Return to Tratamente chirurgicale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest