Avand in vedere solicitarea prezentaata de colegul nostru intru suferinta va voi prezentA bibliografia de unde va puteti documenta in sensul solicitat_
1,Viata cu boala Parkinson-de pe
http://www.asociatia-antiparkinson.ro/Doc/Viata_cu_Boala_Parkinson.pdf pag. 17 si 18.
2,Consult la un medic neurolog pentru incadrarea pacientului in una din cele 5 nivele ale Scala HOEHN si YAHR modificata.
3,Gradul de handicap-mediu,accentuat si grav-se elibereaza de Directia persoanelor cu Handicap,la care trebuie sa prezentati un dosar care sa contina-
Ordinul MMFPS nr. 2.298/2012 privind aprobarea Procedurii-cadru de evaluare a persoanelor adulte in vederea incadrarii in grad si tip de handicap a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 672, din 26 septembrie 2012. Documentul asigura cadrul unitar al evaluarii persoanelor adulte in vederea incadrarii in grad si tip de handicap, stabilind toate procedurile necesare, precum si actele necesare in vederea evaluarii persoanelor care solicita incadrarea in grad si tip de handicap.
Astfel, prevederile actului normativ se aplica pentru:
persoanele care solicita incadrarea in grad si tip de handicap;
persoanele adulte cu handicap care, din diferite motive, solicita reevaluarea in vederea obtinerii unui nou certificat de incadrare in grad si tip de handicap;
persoanele adulte cu handicap pentru care se solicita reevaluarea de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) sau de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Ce documente sunt necesare pentru evaluarea in vederea incadrarii in grad si tip de handicap?
Pentru a fi evaluate, persoanele mentionate mai sus (inclusiv cele care solicita reevaluarea, n.red.) trebuie sa depuna un dosar ce va cuprinde urmatoarele documente:
cerere-tip de evaluare complexa;
copie de pe documentele de identitate;
documente medicale: referat privind situatia medicala prezenta, intocmit de medicul specialist, scrisoare medicala-tip de la medicul de familie, numai in situatia primei prezentari la Serviciul de evaluare complexa a persoanelor adulte cu handicap (SECPAH), copii de pe biletele de externare, daca este cazul, si investigatii paraclinice solicitate de SECPAH;
ancheta sociala efectuata de serviciul social specializat din cadrul primariei in a carei raza are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap;
adeverinta din care sa rezulte calitatea de salariat, in cazul salariatilor, copie a deciziei de pensionare si, respectiv, talon de pensie, in cazul pensionarilor, adeverinta conform careia persoana nu are niciun venit, in cazul persoanelor fara venituri.
Potrivit Ordinului MMFPS, dosarul se depune de catre persoana solicitanta sau reprezentantul legal al acesteia la registratura primariei din localitatea de domiciliu/resedinta sau la registratura DGASPC. SECPAH verifica si analizeaza dosarul persoanei solicitante, care trebuie sa contina toate documentele prevazute de lege si, in termen de 5 zile lucratoare, comunica persoanei in cauza data planificata la care aceasta urmeaza a se prezenta in vederea evaluarii. "In cazul unui dosar incomplet, SECPAH solicita completarea dosarului cu documentele necesare", se arata in actul normativ.
Serviciul de evaluare complexa a persoanelor adulte cu handicap (SECPAH) - structura din cadrul Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului (DGASPC), responsabila pentru evaluarea/reevaluarea complexa a adultului cu handicap.
Ulterior, se va realiza evaluarea complexa a persoanelor adulte, in termen de 60 de zile de la data inregistrarii cererii si a documentelor la SECPAH. "In cazul persoanelor nedeplasabile, evaluarea complexa se va efectua la domiciliul/resedinta persoanei in cauza, in baza scrisorii medicale si a anchetei sociale", se precizeaza in Ordinul MMFPS. In plus, potrivit sursei citate, cheltuielile de deplasare, in vederea asigurarii evaluarii complexe la domiciliu/resedinta, se vor suporta din bugetul DGASPC.
Daca mai aveti alte nelamuriri ,reveniti.