oprymea

oprymea

Postby adriana totan » Fri Jun 26, 2015 4:31 pm

Am citit cateva pareri despre Oprymea, sa stiti ca eu am inceput sa-l iau de astazi si totul este ok, singurul efect secundar este starea permanenta de somnolenta, la fel mi se intampla si cand luam Mirapexin, partea buna este ca am inceput sa simt efectele bune ale medicamentului si asta mi-a dat multa speranta.
Nu credeam ca voi mai putea vreodata sa vad vreo schimbare, eu sunt atat de speriata de aceasta boala, incat mi-a modificat toata existenta, mai cu seama ca am avut ghinionul sa-mi descopere boala dupa 4 ani de tratamente pentru coxartroza, din pacate niciun medic n-a fost capabil sa-mi spuna ca am Parkinson, am avut noroc sa ma trimita la neurolog, radiologul care mi-a facut radiografii pentru coxartroza,trist.
Daca puteti sa-mi dati informatii despre evolutia bolii, as aprecia foarte mult, eu tot sper ca intr-o zi se va descoperi medicamentul miraculos care ne va salva, Doamne-ajuta !

Va doresc tuturor, tot binele din lume !
Adriana Totan
adriana totan
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 24, 2015 2:07 pm
A multumit: 0 time
A primit multumiri: 0 time

Re: oprymea

Postby adrian » Sat Jun 27, 2015 10:53 pm

Bună Adriana,
Din păcate acesta nu este un site medical ci unul al pacienților cu boala Parkinson Spun asta pentru că eu cred că un medic neurolog poate să-ți răspundă cel mai bine despre evoluția generală în BP. Din câte știu eu, chiar dacă evoluția este în linii mari asemănătoare, în schimb rata de dezvoltare, modul de manifestare (simptomele) diferă foarte mult de la un pacient la altul.
Asociația Antiparkinson organizează, uneori în colaborare cu filiale sau asociații locale, simpozioane de informare cu privire la BP. O atfel de acțiune a avut loc la Buzau, in luna martie. O excelentă expunere a prezentat D-na dr. Angela Mînăscurtă, din care citez:


„Odata stabilit diagnosticul de boala Parkinson este recomandabil să se facă și o evaluare cantitativă a severității bolii, ceea ce va permite o supraveghere mai riguroasa atât a evoluției, cât și a răspunsului terapeutic.
Exista 2 tipuri principale de scale de evaluare (se folosesc de către medicii neurologi, necesită experienţă pentru a le efectua corect):
- o categorie realizeaza o măsurare cantitativa a modificarilor neurologice și a impactului acestora asupra calității vieții zilnice (scala UPDRS).
- o categorie realizeaza o evaluare globala funcțională a gradului de severitate a bolii (scala Hoehn & Yahr modificata, s.a.).
Diagnosticul de boala Parkinson trebuie suspicionat de catre medicul de medicina primara, dar certificarea sa trebuie să apartina medicului neurolog (specialist sau primar).”
Scalele se găsesc pe internet, trăiască Google!
Totuși prezint mai jos scala Hoehn & Yahr (examinează parametrii expresiei faciale, tulburările de vorbire, tremurul, rigiditatea posturală, tulburările de mers, bradikinezia.)
„Stadiul 1-trăsături de boala Parkinson unilaterale, inclusiv manifestările majore tremor, rigiditate sau bradikinezie
Stadiul 2-trăsăturile menționate anterior, prezente bilateral in asociere cu posibile probleme de fonație, capacitate de menținere a poziției și mers anormal
Stadiul 3- trăsături de boala Parkinson prezente bilateral, agravate, în asociere cu dificultăți de echilibru. Funcționalitatea independentă a pacientului este menținută.
Stadiul 4-Pacientul nu poate locui singur și independent.
Stadiul 5-Pacientul are nevoie de scaun pe rotile sau nu poate coborî din pat
Boala corespunzătoare stadiilor IV si V a fost observata la 37% si 42% din pacientii cu o durata a bolii de 10 si respectiv, 15 ani. Totusi, Hoehn si Yahr au gasit o variabilitate semnificativa; 34% dintre pacientii cu o durata a bolii de 10 ani sau mai mult erau inca in stadiile I sau II, reflectand heterogenitatea bolii.”


Un sfat totuși, dacă-mi permiți: Nu te ambala prea tare că intri în depresie. Nu te gândi de acum ce o să fie peste 10 ani, pentru că nu ai de unde să știi.
Și încă ceva: AZILECT – singurul medicament dovedit până în prezent că încetinește evoluția bolii.
Nu știu de unde ești, dar vezi aici:
Simpozion 3 iunie Craiova
adrian
 
Posts: 120
Joined: Mon Jul 07, 2014 11:09 pm
A multumit: 193 ori
A primit multumiri: 80 ori

Re: oprymea

Postby adrian » Sat Jun 27, 2015 11:06 pm

Scuze! La Craiova simpozionul este pe 3 iulie
adrian
 
Posts: 120
Joined: Mon Jul 07, 2014 11:09 pm
A multumit: 193 ori
A primit multumiri: 80 ori

Re: oprymea

Postby mihai » Wed Jul 01, 2015 9:14 am

Buna Adriana

Doamne, da-mi puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, curajul sa schimb ceea ce pot si intelepciunea sa le deosebesc.
Boala este o retragere a lui Dumnezeu din susţinerea sănătăţii omului. Poate chiar o izgonire a lui.

Fiecare dintre noi se poate identifica cu Gary si '' Pentru ca, chiar daca ma insel in ce priveste viziunea mea ca pot controla boala Parkinson pe termen nelimitat,POT ACCEPTA ASTA” (Gary Shapiro 9/20/99.

"Sa avem aceasta linistire, ca Dumnezeu nu ne cere nu stiu ce standarde,, dar El are doar nevoie de inima noastra deschisa, pentru ca El va face restul", a spus Parintele Romanah Ieremia.

STAPANIREA GANDULUI – o arma cu puteri nebanuite

MERGE SI ASA ///DRAGA MEA BOALA ?!
Nu exista pe acest pamant vreun om lipsit de suferinta si necazuri.Pacatul stramosesc a schimbat starea inalta pe care Domnul a daruit-o la inceput oamenilor.Pierzand Edenul omul A DOBANDIT :STRICACIUNEA SI MOARTEA.Totul este de la El , El ingaduie ca omul sa boleasca si tot el ne-a inconjurat cu mijloace de vindecare.Daca a pazi darul dumnezeiesc al vietii este o datorie , tot datorie este si a te trata atunci cand esti bolnav,.Poti sa nu te tratezi asteptand vindecare de la Dunnezeu dar asta presupune o mare indrazneal Poti sa nu te tratezi ca sa-ti calesti rabdarea incredintandu-te voii lui Dumnezeu dar dar acesta este un lucru foarte innalt.Orice boala are in primul rand o natura duhovniceasca si de-abia apoi psihobiologica.Abordarea duhovniceasca a bolnavului nu submineaza perspectiva medico-biologica ,ci imbogateste completeaza si desavaseste conceptia despre personalitate.

Boala apare întâi în psihic. Aceasta este ,o propoziţie a medicinii moderne. Scriptura vedem că întregeşte cu lămuriri ceea ce spune medicina. Este o retragere a lui Dumnezeu din susţinerea sănătăţii omului. Poate chiar o izgonire a Lui.


DE CE: MERGE SI ASA ?
DOAMNE da-mi PUTEREA sa ACCEPT ceea ce, nu pot SCHIMBA
CURAJ sa schimb ceea ce pot
INTERLEPCIUNEA sa le deosebesc.

In anul 1984 am fost diagnosticat cu o boala care are ca tratament : SAPA SI LOPATA;PSORIAZIIS VULGAR .Au urmat ani de traume fizice si psihice in vederea ameliorarii acestei boli.Incet ,incet am ajuns la concluzia ca trebuie sa traiesc in simbioza cu ea.MOTTOUL pentru aceasta simbioza era si este :MERGE SI ASA prin care aproape 30 de ani am avut o prietena fidela :DRAGA MEA BOALA.In acest an am tradat-o -am uitat ca nu trebuie sa fac radiografii -si m-a ''incrustat'' dar :MERGE SI ASA.
SAPA SI LOPATA vor definitiva si tratamentul pentru Boala Parkinson ,boala diagnosticata in anul 2007 -dar: MERGE SI ASA :
Amandoua boli PP (pe langa hipertensiune.artrita psoriazica, etc) nu ma fac sa renunt la cel doua MOTTO-URI si sa le si aplic in viata de zi cu zi,
ADEVARUL UNIVERSULUI:Secretul fericirii se afla in fiecare .Cauta-l in interiorul tau si-l vei descoperi.

DRAGA MEA BOALA!

Pe lângă toate provocările la care mă supui, pe lângă toate relele pe care mi le-ai adus, mi-ai adus și câteva lucruri bune. Trăiesc experiențe pe care nu le-aș fi trăit dacă tu nu îmi invadai trupul.

Fără să pot să te refuz mi-ai luat multe, dar îți mulțumesc pentru tot ceea ce m-ai învățat:

m-ai învățat să mă cunosc pe mine mai bine, să îmi cunosc atât forța cât și slăbiciunea
m-ai învățat să prețuiesc fiecare clipă pe care o trăiesc, pentru că fiecare clipă e neprețuită
m-ai învățat să mă bucur mai mult, de tot ce este frumos
m-ai învățat să apreciez bunătatea oamenilor și să ignor răutățile lor
m-ai învățat să am mai multă compasiune și înțelegere pentru cei care suferă
m-ai învățat să râd din suflet de necazurile pe care în fiecare zi mi le scoți în cale
m-ai transformat într-un actor demn de Oscar, pentru felul în care îmi ascund durerile, stările proaste și supărările
m-ai învățat să spun NU lucrurilor care nu contează
m-ai învățat să fiu o ființă puternică atât fizic cât și psihic
m-ai învățat să nu mă îndoiesc de mine și să nu dau voie nici altora să o facă
m-ai învățat să mă mulțumesc cu jumătatea plină a paharului și să ignor jumătatea goală
m-ai învățat să fiu răbdător cu mine și cu cei din jur
m-ai învățat să nu judec pe nimeni, dar nici să mă las judecat

Iar astea sunt doar câteva învățăminte, pentru că în realitate, în fiecare zi învăț să-ți supraviețuiesc cu zâmbetul pe buze.

Draga mea boalăÎn momentul în care ai să-mi pui piedică și am să cad la pământ, am să mă ridic. Indiferent de cât de mult timp o să îmi ia sau cât de mare este efortul pe care trebuie să-l depun, am să mă ridic și mai încrâncenată, și mai înverșunată și mai motivată să lupt împotriva ta.

Când mi-ai invadat viața, nici măcar n-ai avut curajul să te prezinți în fața mea cu un nume real. Ți-ai tras un ”nickname”, o poreclă, pe care mulți dintre doctori nu îl recunosc ca fiind nume de boală. În cazul meu, prin numele pe care ți l-ai ales ești o banalitate, cum să te bag în seamă? Nici tu nu știi ce ești!

Pentru mine ești doar un ghem încâlcit pe care de 30 ani mă străduiesc să-l descâlcesc. Ești ca o hidră ale cărei capete când reușesc să le tai, cresc altele în loc. Dar după atâția ani, văd că ai rămas fără inspirație: nici un cap nou care îți crește nu mai reușește să mă sperie.

Dar așa cum tu mi-ai învățat slăbiciunile, așa le-am învățat și eu pe ale tale. Știu că cel mai mult te descumpănește felul în care îți râd în față: sincer și din suflet. Te disperă faptul că nu jelesc după viața pe care am avut-o și că îmi construiesc în fiecare zi o viață de care mă bucur.

Îți recunosc meritele: ai reușit de multe ori să-mi faci viața varză și să mă prăbușești în hăurile depresiei, cu dureri fizice și sufletești, dar am reușit să ies și de acolo. Pentru că dacă tu cu existența ta ai puterea să mă împingi spre depresie, eu de fiecare dată lupt să ies din ea. Da, m-ai învățat că nu e rușine să cazi, ci e rușine să nu lupți ca să te ridici.

Așa că draga mea boală, ai putea măcar să recunoști că te-ai luat de cine nu trebuie. Până acum, ți-am făcut viața un calvar și asta nu se va schimba niciodată. Ai avut ocazii nenumărate să mă lași în pace dar te-ai jucat cu mine cum ai vrut. Ai ținut morțiș să-mi iei tinerețea și s-o faci varză – ți-a ieșit într-o oarecare măsură, recunosc. Dar am ajuns să fiu o ființă puternică. Am îmbătrânit împreună iar de-acum, sunt prea bătrână ca să mă mai joc, sau să joc după cum vrei tu.

Ai face bine să înveți că ”omul care nu are nimic de pierdut este cel mai greu de învins”. Tu te-ai străduit și te strădui în continuare să-mi iei tot ce poți. Eu nu mai am nimic de pierdut așa că te anunț că voi lupta cât pot să smulg de la tine momente de bucurie și de fericire, oricât de mici și neînsemnate sunt ele.

Iar dacă azi ai veni și mi-ai spune: ”te las, plec de la tine, ca să mă duc la altcineva”, te-aș lua de ceafă sănătos, și răspicat ți-aș spune (înainte să te dau cu capul de masă): ”N-ai să pleci nicăieri! Rămâi și luptă!”. Pentru că eu… abia m-am încălzit .
.....................................................................................................................................
Iubiţi-ne, respectaţi-ne şi trataţi-ne ca pe nişte fiinţe umane create de acelaşi Dumnezeu care v-a creat si pe voi”.

Sunt multe postari pe acest forum care pot sa-ti ridice moralul .
Mihai
mihai
 
Posts: 221
Joined: Thu Jul 24, 2014 3:51 pm
A multumit: 249 ori
A primit multumiri: 207 ori

Re: oprymea

Postby Cărţile_Ploieştiului » Thu May 31, 2018 3:33 pm

De ceva timp când iau Oprymea sau Mirapexin (de 2,1), le vomit, i-am spus doctorului care a decis să le schimbe cu Rolpryna de 8 mg, sper că va fi mai bine. A mai luat cineva Rolpryna !?!? :?:
User avatar
Cărţile_Ploieştiului
 
Posts: 11
Joined: Fri Feb 17, 2017 7:23 pm
Location: Ploieşti
A multumit: 6 ori
A primit multumiri: 0 time


Return to Diverse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron