Cand sufletul este bolnav

Boala este o retragere a lui Dumnezeu din susţinerea sănătăţii omului. Poate chiar o izgonire a lui.

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby mihai » Tue Nov 10, 2015 11:02 am

Am sperat atat de mult sa-mi raspunda la postare ,autorul acesteia .Cu scuzele de rigoare pentru neglijenta mea de a nu posta si titlul si inceputul acesteia am sa fac acest lucru acum , cu mentiunea ca articolul respectiv este o marturie traita despre suferinta ,incredere ,speranta si dragoste.Repet ultimul d-voastra paragraf :

,,In fiecare persoana umana exista dorinta lasata de Dumnezeu de a fi iubita, inteleasa, respectata, tratata cu bunatate. Cu atat mai mult in inima acestor persoane se zbate acest strigat dureros „Scoateti-ne de sub robia diavolului prin dragostea voastra!". Si oare nu aceasta este menirea noastra? Oare nu la aceasta am fost chemati? Sa avem dar dragoste unii fata de altii si in smerenie sa dam intaietate unii altora. Sa avem dragoste fata de toti oamenii si sa ne punem in slujba lui Dumnezeu iubind neconditionat aceste persoane care, la fel ca si noi, sunt unice.''

Titlul articolului :O INIMA PENTRU CEI CE SUNT CU NOI, DAR TRAIESC ÎN LUMEA LOR
Inceputul acestuia:
Ligia-Gabriela JANIK
„Totusi El suferintele noastre le-a purtat
si durerile noastre le-a luat asupra Lui". (Isaia 53:4)
,,Pe doamna Müller Drude am cunoscut-o in luna februarie a.c. intr-un azil din Tuttlingen. La cei 83 de ani ai sai, doamna Müller este inca o femeie frumoasa, chipesa, dar cu urmele suferintei intiparite pe chipul ei bland. Apropiindu-ma de patul ei, in ochii mari si adanci puteai citi tristete si dezamagire totala. Eram sigura ca va intelege ceea ce incercam sa-i spun, dar nu a fost asa. Se uita la mine cu ochi mari si totusi era absenta. Oare ce secret si ce tristete se afla in spatele acestui chip imbatranit prea devreme? Oare voi afla vreodata tristetea care ii macinase sufletul de-a lungul anilor? Voi avea vreodata ocazia sa-i aud tonalitatea vocii? Erau intrebari la care nu stiam daca voi primi vreodata raspuns.''

Multumesc mult pentru postare si pentru unicitatea profunzimii lui.
mihai
 
Posts: 221
Joined: Thu Jul 24, 2014 3:51 pm
A multumit: 249 ori
A primit multumiri: 207 ori

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby paulaemilia » Tue Nov 24, 2015 12:56 pm

Odată, demult, un înger a decis să coboare pe Pământ, să se întrupeze şi să trăiască asemeni oamenilor, pentru a învăţa cea mai grea lecţie a existenţei, iubirea de sine. După ce a luat această hotărâre, îngerul a cerut de la Dumnezeu o călăuză care să-l însoţească până pe Pământ.
Într-o zi oarecare, îngerul, însoţit de un bătrân înţelept, a coborât din cer pe o scară de lumină. Cu cât se apropia de Pământ, cu atât pierdea din strălucire, dar îşi spunea: nu-i nimic, am să-mi recuperez lumina. Apoi, în locul aripilor au apărut braţele şi, odată cu ele, teama că va cădea, că se va prăbuşi pe pământ şi a început să se prindă, cu putere, de scară. Bătrânul care îl însoţea a spus: „nu-i nimic, aşa se întâmplă de fiecare dată, este ceva normal dacă vrei să devii om, va trebui să te obişnuieşti, frica este sentimentul cel mai cunoscut de către oameni”.
După ce a terminat de coborât scara, devenise deja om, când a început să păşească pe pământ, au apărut problemele, picioarele îi sângerau foarte tare, deoarece coborâse pe vârful unui munte, mâinile îl dureau şi tot corpul îi asuda din cauza căldurii şi a efortului depus pentru a nu aluneca în gol. Dar eforturile sale au avut un final pozitiv, deoarece a reuşit să escaladeze muntele şi chiar să ajungă pe un platou. Însă, odată ajuns, a început să se vaiete de rănile pe care le simţea pe tot corpul; chiar dacă reuşise, el continua să se plângă şi chiar a cerut mesagerului să-l ajute să se întoarcă:
– Este foarte greu, a spus el, vreau să renunţ, ştiu că am hotărât singur să vin aici, dar nu am ştiut cât de greu este şi ce efort presupune.
Călăuza i-a răspuns:
– Ştii că asta nu se poate, va trebui să duci drumul până la capăt, doar aşa iţi poţi învăţa lecţia pentru care ai venit aici.
– Cum am să reuşesc asta? Nu mai am aripi, nu mai am puteri, nici măcar nu mai ştiu care este drumul meu sau ce lecţie am de învăţat; cum am să mă descurc? (dar întrebările lui nu primeau niciun răspuns, deoarece călăuza sa deja începuse să urce scara spre cer)
– Te rog, striga în continuare îngerul-om, nu mă lăsa aşa! Spune-mi doar care este lucrul esenţial pentru un om ….!?
– Cel mai important lucru pentru un om este să nu rănească niciun suflet.
Îngerul-om a respirat uşurat şi a strigat, plin de entuziasm,:
– Hei, asta e uşor! E nevoie doar să fiu atent la nevoile celor din jurul meu.
Mesagerul, continuând să urce, s-a întors către îngerul-om şi i-a spus:
– Să nu răneşti nici măcar sufletul tău…!
Îngerul-om a amuţit şi o lacrimă a început să-i brăzdeze obrazul… Într-un final, s-a adunat şi a strigat cu vocea stinsă, după mesager:
– Bine, dar asta îmi va lua timp… Va trebui sa exersez până la finalul vieţii…!
Mesagerul, ajuns aproape de capătul scării, şi-a întors capul şi a strigat:
– Parcă doreai să afli care este lecţia vieţii tale şi motivul pentru care ai venit pe pământ,. nu!?…….

Doar respectându-te pe tine, iubindu-ţi sufletul, atât de mult, încât să nu-l răneşti, vei putea să-ţi aduci aminte de unde vii, cine eşti cu adevărat şi care este lecţia vieţii tale pe Pământ. Oferă-ţi şansa să te iubeşti pe tine însuţi. Eşti mai important decât îţi dai voie să crezi!

Geanina NicolaeRead more: http://filedelumina.ro/2013/04/09/poves ... z3sOwvafFR
paulaemilia
 
Posts: 94
Joined: Thu Nov 05, 2015 11:14 am
A multumit: 63 ori
A primit multumiri: 113 ori

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby mihai » Tue Dec 29, 2015 8:51 pm

Ce sunt Moliftele Sfântului Vasile cel Mare?

La 1 ianuarie, Biserica ortodoxă prăznuieşte pe lângă sărbătorirea tăierii împrejur a Mântuitorului Hristos, şi cea a Anului Nou şi pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, mort la anul 379. El este unul dintre cei mai mari şi mai profunzi teologi ai epocii de aur a Bisericii creştine. Scrierile lui în domeniul exegezei biblice şi cele cu conţinut dogmatic sau moral rămân adevărate pietre de hotar şi temelii solide ale învăţăturii creştine ortodoxe. De la el ne-a rămas Liturghia care-i poartă numele şi care se săvârseşte de zece ori pe an.

Dar Sfântul Vasile cel Mare este cunoscut în cultul Bisericii Ortodoxe şi prin rugăciunile cunoscute sub numele: ,,Moliftele Sfântului Vasile cel Mare pentru cei care pătimesc de la diavol şi pentru toată neputinţa”.

Ce sunt acele molifte? Aşa cum le arată şi numele, sunt rugăciuni, termenul fiind de origine slavă. Ele au un specific deosebit şi anume acela că sunt citite sub formă de blestem asupra duhului şi puterii celui rău, adică a diavolului, de unde şi numele de ,,blestemele Sfântului Vasile”. Dar ele rămân totuşi rugăciuni pentru înlăturarea sau alungarea diavolului şi a lucrării lui. Ele sunt în număr de trei, dintre care a doua începe chiar cu cuvintele: ,,Te blestem pe tine, începătorul. răutăţilor”, arătând diversele feluri şi forme prin care diavolul poate să lucreze sau să-şi facă simţită prezenţa în viaţa credincioşilor. Moliftele Sfântului Vasile, frumoase şi bogate în conţinut teologic, sunt o dovadă de netăgăduit a credinţei dintotdeauna a Bisericii în existenţa şi lucrarea celui rău. Ele sunt foarte mult solicitate de către credincioşi, fiindcă sunt rostite sub formă de blestem al duhului necurat şi de eliberare de sub stăpânirea celui rău.

Când se citesc aceste molifte?Aşa cum indică şi cartea de cult numită Molitfelnicul, în ziua de 1 ianuarie, când se face pomenirea Sfântului Vasile. Ele se rostesc solemn prin îngenunchere la sfârşitul Sfintei Liturghii din acea zi. De asemenea, se mai citesc odată cu săvârşirea slujbei aghiasmei celei mici sau a sfeştaniei în casele credincioşilor, mai ales în perioada de după Anul Nou sau în Postul Paştelui. Se mai citesc legate şi de slujba Maslului săvârşit în biserică sau la casele celor bolnavi, ori în legătură cu slujbele săvârşite celor ce sunt tulburaţi şi supăraţi de farmece şi duhuri necurate.

Aşa cum le arată şi titlul, ele sunt solicitate de credincioşi atunci când se crede că într-o casă, într-o familie sau în viaţa lor s-ar manifesta lucrarea şi prezenţa celui rău. Este scopul principal pentru care au fost alcătuite. De aceea subliniern faptul că nu sunt altceva decât rugăciuni care trebuie citite numai în cazuri de excepţie şi nu pentru orice întâmplare rea sau neplăcută din viaţa noastră.

Şi să nu uităm un lucru! Pentru înlăturarea răului din existenţa fiecăruia dintre noi nu este suficientă simpla lor citire, ca o rostire magică, ci şi dorinţa noastră de a ne elibera de păcat, sub orice formă.

SURSA CASA CRESTINULUI
mihai
 
Posts: 221
Joined: Thu Jul 24, 2014 3:51 pm
A multumit: 249 ori
A primit multumiri: 207 ori

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby paulaemilia » Sun Nov 06, 2016 9:18 pm

UNUL PENTRU TOTI SI TOTI PT UNUL.???????????????????????
paulaemilia
 
Posts: 94
Joined: Thu Nov 05, 2015 11:14 am
A multumit: 63 ori
A primit multumiri: 113 ori

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby Miriam Mira » Mon Feb 12, 2018 9:54 pm

Foamea de iubire a devenit foamete. Cati mor sau se omoara pentru ca singura lor foame a fost aceea de a fi iubiti? Dincolo de boala se afla o inima plina de rani, un obraz brazdat de lacrimi, un gand care zboara, viseaza, spera, striga...
Boala este un accesoriu. Dincolo de el e omul, mereu acelasi. Daca ai puterea, cauta-l. Stii unde este? Sta in aceeasi casa cu El, doar ca nu stie. Spune-i ca in inima lui sunt doi. Si mai spune-i ca puteti fi trei...
Eu am parkinson, colega are diabet, vecina are tulburari de personalitate, o alta colega, depresie...etc.
Ca si cantaretii din Bremen, cantam fals, dar CANTAM.
Miriam Mira
 
Posts: 12
Joined: Sun Feb 11, 2018 6:03 pm
A multumit: 4 ori
A primit multumiri: 12 ori

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby paulaemilia » Sun Feb 18, 2018 10:03 pm

Suntem o orchestra fara dirijor! Simfonia iubirii ne cuprinde intreaga fiinta, traim si luptam pentru un gram de iubire. Cu iubire putem ucide deznadejdea bolii, cu iubire putem invinge neputintele, cu iubire nr hranim sufletele pustiite de viforul bolii. Cantam fals, important este ca o facem. Si suntem datori fata de generatiile ce vin, sa ne facem auziti. Pentru ca ei sa nu se izbeasca de indiferenta si nepasare.
paulaemilia
 
Posts: 94
Joined: Thu Nov 05, 2015 11:14 am
A multumit: 63 ori
A primit multumiri: 113 ori

Re: Cand sufletul este bolnav

Postby mihai » Mon Feb 19, 2018 1:25 am

Dirijorul se află in tine.E necesar numai sa-l asculti si chiar de vei cânta fals sinfonia iubirii iti va cuprinde intreaga ființă având o putere vindecatoare asupra sufletului bolnav.,,Boala este trmisa uneori pentru curatirea de păcate,alteori pentrua smeri mândria,,(Sfântul Ioan Scărarul).
Deci indiferent câte stricaciuni avem sâ cântăm sinfonia iubirii.....
mihai
 
Posts: 221
Joined: Thu Jul 24, 2014 3:51 pm
A multumit: 249 ori
A primit multumiri: 207 ori

Previous

Return to Cuvant de suflet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron